Edekyl miljösäkrade kylsystem för nytt produktionskök i Karlskoga!

När Storängens nya produktionskök byggdes fick Edekyl & Värme i uppdrag av NA Bygg att stå för installationen av ett hållbart kylsystem.
Projekteringen startade hösten 2019, installationen pågick vintern 19/20 och under våren var Edekyls uppdrag klart. Köket är på ca 660 kvm och kan producera ca 2000 portioner per dag, vilket innebär att det dagligen skickas ut 40 till 45 matvagnar till förskolebarn i både Karlskoga och Degerfors.
Edekyl installerade ett CO2-aggregat förberett för värmeåtervinning samt sex kylrum och ett frysrum.
 
-Jag är nöjd med hur Edekyl hanterat det här projektet. Vi har jobbat med dem tidigare i andra sammanhang och det har fungerat bra. Storängens nya produktionskök har fått klimatneutral kyla, vilket naturligtvis är bra för oss alla, säger Anders Alm, projektledare på NA Bygg.
 
-Det här var ett bra projekt från början till slut och NA Bygg har haft bra samordning och en bra planering i projektet, vilket underlättar vårat arbete. Vi har genomfört flera liknande installationer av miljövänlig kyla i andra kök, senast i Olaus Petriskolan i Örebro, säger Per Eriksson projektledare på Edekyl & Värme.

15 Jun 2020