Från kaffe till kyla.

Erik Dahlgren la kaffemaskinerna på hyllan och satsade i stället på kylteknik.

Hur länge har du jobbat på Edekyl & Värme och vad har du jobbat med tidigare?
Jag har jobbat på Edekyl i ca 8 månader och trivs riktigt bra då jag gillar att de finns så mycket att lära.
Innan jag valde att lägga kaffebönorna på hyllan kollade jag runt en hel del på olika utbildningar som skulle passa mig bra då jag är utbildad bilmekaniker och älskar att tänka utanför den berömda lådan. Det fanns ganska mycket att gå men tillslut blev det företagsanpassad utbildning i Katrineholm, kyl- och värmepumpstekniker. 
Tidigare drev jag ett kaffe företag med min bror i 16 år. Där gjorde jag allt från att bygga programvara till kaffemaskiner, stå på mässor, knacka in fakturor - listan kan göras riktigt lång.
 
Varför sökte du dig till Edekyl?
Under min utbildning till kyl- och värmepumpstekniker ingick perioder med praktik. Mitt mål var att prova tre olika företag för att se hur olika företag jobbar och hur jag kunde bli en viktig kugge i maskineriet. Min sista praktik var hos Edekyl i Västerås och där kände jag att ”här kan jag trivas och utvecklas”. De uppfyllde minna krav på hur man ska jobba, så då sökte jag en tjänst som kyltekniker.

Vad är det bästa med ditt arbete? Och vad är bäst med att jobba på Edekyl?
Det bästa med detta jobb är friheten under ansvar och att jag hela tiden kan utvecklas inom yrket och det bästa med Edekyl är variationen på arbeten och att det kul med göra kunder nöjda.
Sen är de utmaningarna som kommer med en ny bransch. 

Vilka är dina starka sidor?
Mina staka sidor är nog att jag är driven, glad, ansvarsfull och att jag tycker om att lära mig.

18 Okt 2022 Nyhet