Från bilmekaniker till butiksmontör.

Robert Lindblad har aldrig haft anledning att ångra sitt tvära karriärbyte.

– Aldrig tidigare har jag trivts så bra på en arbetsplats som nu, säger han.

En av de senare rekryteringarna heter Robert Lindblad och är butiksmontör i Skarpnäck. Hans resa på Edekyl började i februari 2022.

– Dessförinnan jobbade jag som bilmekaniker men kände att det var dags att byta bransch. Jag har bakgrund inom VVS och såg en annons där Edekyl sökte till en ny tjänst som lät spännande. Jag var på jakt efter någon typ av serviceteknikerjobb, och detta passade in i den kategorin, berättar han.

Efter att ha blivit varm i kläderna på sin nya arbetsplats har Robert Lindblad bara gott att säga om Edekyl.

– Det här är första gången som jag har haft ett jobb där jag faktiskt vet hur företagets visioner ser ut. Det är också första gången som jag har blivit positivt överraskad i att allt har varit bättre än vad jag hade förväntat mig på förhand. Man brukar få höra klassiska klichéer om företag som ”värnar om anställda” och att ”arbetsmiljö är viktigt”, men sedan jag kom hit har jag insett hur bra Edekyl lever upp till allt detta.

Enligt Robert Lindblad lägger företaget stor vikt på att leva upp till och validera ledorden i ”Ede-andan”.

– Man får känslan att alla är schysta, ställer upp för och hjälper varandra. I mansdominerade yrken kan det generellt bli en ruff jargong, och det är något som stora delar av hantverksbranschen lider av. Det gör det svårare att vara sig själv eftersom det hela tiden spelas på en mansmachoimage. Så är verkligen inte fallet på Edekyl. Här känns det snarare som att majoriteten är otroligt prestigelösa och jobbar för att jobba mot mål i en grupp, som ett företag och inte som individer.

Robert Lindblad tilltalas också av sina arbetsuppgifter i vardagen. Mycket handlar om felsökning: att försöka isolera, lokalisera och avhjälpa fel; som mjukvarutrubbel i övervakningssystemen, elproblem eller konkreta läckor.

– Att det är så otroligt varierande gör att jag trivs extra bra. Jag jobbar med allt mellan himmel och jord, och ingen dag är den andra lik.

18 Okt 2022 Nyhet