ICA planerar en ny mötesplats för god mat och hälsa i Arninge

På cirka 30 000 kvadratmeter planerar ICA en ny mötesplats för god mat och hälsa i Arninge, som ligger lite norr om Stockholm. Edekyl & Värme vill tacka Ica för förtroendet att vara med att bidra med en klimatneutral kyl och värmeanläggning

Edekyls uppdrag i detta projekt består av 3st delar. Ica Maxi, Hyresgäster och värmepumpsentreprenad.

Ica Maxi
Den nya Maxi-butiken får en totalyta på drygt 8 000 kvadratmeter.
Edekyls uppdrag är att förse samtliga kylrum, frysrum och diskar med kyla via en klimatneutral CO2-kylanläggning. Kylanläggningen kommer att återvinna sin kondensvärme till att producera värme och varmvatten som sedan används i övriga huset.

Hyresgäster
För att få en röd tråd i installationerna och miljö-/ kvalitetssäkra kylsystemen kommer Ica Fastigheters hyresgäster erbjudas anslutning till ett centralt klimatneutralt CO2-system som Edekyl är med och levererar och installerar. Kylanläggningen kommer att återvinna sin kondensvärme till att producera värme och varmvatten som sedan används i övriga huset.

Värmepump
För att framtidssäkra värme-, varmvatten-, komfortkylproduktionen kommer Edekyl att installera 2st klimatneutrala CO2-värmepumpar som kommer att samsynka med återvinningen från kylmaskinerna på Ica Maxi och Hyresgästsystemet.

Vi är just nu i full gång med projektering och konstruktion av hela anläggningen för att sedan påbörja montage på plats i Q1 2024, vi ser fram emot detta projekt och ta ett helhetsansvar ifrån projektering och konstruktion till montage till drift och underhåll.

19 Jun 2023 Nyhet