Miljövänligt storkök i nya Tingvallaskolan!

När nya Tingvallaskolan med storkök står klar till skolstarten 2022 kommer den ha plats för ca 590 elever från förskoleplats till årskurs sex samt 80 personal. Skolan byggs för att vara energieffektiv med hållbara lösningar och uppförs för att uppfylla kraven till Miljöbyggnad nivå Silver.

Edekyls uppdrag i nya Tingvallaskolan är att installera en miljövänlig kylanläggning till skolans storkök. Ett nytt klimatneutralt CO2-aggregat installeras tillsammans med nya kyl- och frysskåp samt förångare i kyl- och frysrum m m. Anläggningen har värmeåtervinning och den återvunna värmen dumpas i energihål. Edekyl & Värme har också det övergripande ansvaret för kylanläggningens styr och regler.

-Det här är ett nytt projekt som vi är stolta över att få medverka i. För vår del finns det många likheter med vårt tidigare uppdrag att klimatsäkra kylan i Ulls Restaurang åt Akademiska Hus. Vår uppdragsgivare är GK Rör som vi tidigare med lyckat resultat samarbetat med i flera olika projekt, säger Peter Carlsson, projektledare på Edekyl & Värme.

06 Apr 2021