Nu byggs toppmodern Willys Linköping Tornby!

Edekyl & Värme AB har hela kylentreprenaden när Willys bygger en helt ny butik i norra Linköping vid Tornby handelsområde. Den nya butiken blir på totalt 3 800 kvm vilket innebär att den blir 1 000 kvm större än den äldre Willys som redan finns i samma område. I samband med att den nya butiken blir klar kommer den äldre butikens verksamhet avvecklas.

I Edekyl & Värmes kylentreprenad ingår installation av ett klimatneutralt kylsystem med ett CO2-aggregat, förångare till fyra kylrum och ett stort frysrum, kyla till mejeriavdelningen samt anslutning av ett stort antal kyl- och frysdiskar. Edekyl & Värme arbetar i det här projektet direkt mot slutkunden och beställaren Willys.

- Vi har kommit ganska långt med projektet och vi håller vår tidsplan. Nu är alla rörstammar upphängda och uppdraget flyter på enligt planering. Det här är en ovanligt ren och snygg arbetsplats där bygg- och logistikplanering med övriga entreprenörer fungerar bra. Att jobba direkt under Willys innebär korta beslutsvägar och en rak och tydlig kommunikation, säger Richard Andersson, projektledare på Edekyl & Värme.

Nya Willys i Tornby handelsområde i Linköping beräknas öppna under andra halvåret 2021.

22 Apr 2021