Stora Coop i Trelleborg satsar på miljövänlig kyla!

Just nu pågår byggnationen av en helt ny Stora Coop i Trelleborg. Edekyl & Värme ansvarar för kylentreprenaden genom att installera en komplett och framtidssäker livsmedelskyl-anläggning. Projekteringen startade för Edekyls räkning i januari 2019 och just nu pågår produktionen för fullt. Butiken beräknas öppna hösten 2019.

 

Kylmaskinen som installeras är en miljövänlig CO2-maskin. Till det installerar Edekyl kyl- och frysrum, alla kyl- och frysmöbler, kyla till mejeriavdelning och delikatessdiskar för kött och fisk samt övervakningssystem.

Värmeåtervinning är kopplat till kylsystemet vilket gör att uppvärmningen av byggnaden nästan kommer att bli gratis.

 

- Det här är ett hållbart och miljösäkrat kylsystem vi arbetar med. Vi tar till tillvara den energi som utvecklas från kylmaskinen och återför den till byggnaden i form av värme. Att arbeta i en nybyggnation har många fördelar, vi kommer in i rätt skede och allt är planerat av Wästbygg för att vi ska kunna göra ett bra jobb. För att kunna garantera rätt kvalitet och leveransprecision arbetar vi som vanligt med egen personal, säger Johan Pettersson, projektledare på Edekyl & Värme.

20 Jun 2019