Edekyl vinner upphandlingen att installera AC i 4st brandstationer i Stockholm

Brandkåren Attunda är ett kommunalförbund som bedriver räddningstjänst och har sex brandstationer placerade i kommunerna Knivsta, Järfälla, Sigtuna, Sollentuna, Upplands Bro och Upplands- Väsby.

Brandkåren Attunda har på deras brandstationer höga inomhus temperaturer som påverkat verksamheten negativt därför skall nya kylsystem för klimatkyla installeras. Entreprenaden omfattar nyinstallation av kylanläggningar på brandstationerna i Knivsta, Järfälla, Bro och Sollentuna och kommer vara helt klart hösten 2024.
Kylsystemen kommer utföras som direktsystem av typen VRV/VRF där kylbehoven ligger mellan 20-60kW på dem olika stationerna.
Ordervärde på projektet är ca 3,9miljoner

- Denna entreprenad ställer höga krav på samordning och kommunikation då vi kommer att arbete på 4st olika brandstationer och där deras verksamhet måste fungera 24/7 säger Andreas Ekengren (projektledare på Edekyl & värme)

22 Mar 2024 Nyhet