Edekyl och Coop utökar samarbetet i ny avtalsperiod

Det har nu gått drygt en månad av den nya avtalsperioden med Coop Sverige där Edekyl & Värme har fått förnyat och utökat förtroende.

- Vi har sedan vår Coop-resa startade 2014 alltid haft en tydlig målsättning och planering för att kontinuerligt utöka och förbättra vår leverans. Att vi nu fått ett kraftigt utökat åtagande är såklart oerhört glädjande, säger Robert Björk, VD på Edekyl & Värme.

Edekyl ansvarar nu för fullservice av kyla för samtliga butiker inom Coop Butiker & Stormarknader, Coop Finspång, Coop Örebro Västmanland, Coop Logistik samt merparten av Coop Mitt. Vidare har Edekyls larmcentral ett avtal för larmhantering för samtliga butiker inom Coop Syd, Coop SydÖst och Coop Kristianstad Blekinge. Totalt hanterar larmoperatörer larm och kommunikationen med 362 butiker över hela landet.

- Var och en tar ett stort ansvar och vi har en tydlig och bra kommunikation med våra tekniker, samarbetspartners och butikerna själva, säger Axel Kontio, larmoperatör på Edekyl & Värme.  

Den nya avtalsperioden innebär fullservice för ett utökat antal butiker i Stockholm och Gävleborg.

- Vi startar direkt med att inventera de nya butikerna avseende kylanläggningen. Det är viktigt att vi så snabbt som möjligt lär känna varje butik som vi ansvarar för, säger Fredrik Åsbrink, Projektledare Service på Edekyl & Värme i Stockholm.

Avtalsperioden sträcker sig fyra år framåt i tiden och möjlighet till ytterligare åtaganden under avtalsperioden är möjligt.

- Vår Coop-resa fortsätter, det ligger i varje Edekylares DNA, eller som vi säger

E-D-E, att alltid vara Engagerade, påvisa Drivkraft och visa oss själva och vår kund att vi bidrar till ett hållbart resultat-Ekonomi. Ständigt mot nya mål, avslutar Robert Björk, VD på Edekyl & Värme.

04 Feb 2022 Nyhet