Coop Sverige AB

Edekyl & Värme har av Coop Sverige AB fått uppdraget att ansvara för driften av samtliga kyl-frysenheter i 170 Coopbutiker i Mellansverige

Uppdraget är så pass stort och geografiskt spritt att det involverar samtliga Edekyl & Värmes filialer, från Stockholm, Örebro och Västerås till Motala, Norrköping och Linköping. Avtalet innefattar löpande service, förebyggande och förbättrande åtgärder och underhåll samt jour dygnet runt. I dag bevakas alla kyl­ -och frysenheter av ett automatlarm. Förbättringsåtgärder kan innebära alltifrån att installera energisnålare fläktar till att en hel butik byggs om med energisnålare aggregat. Edekyl & Värmes avtal med Coop kräver många olika kompetenser från kyla och värmeåtervinning till styr och regler, el, vvs och ventila­tion.

Coop i Krokek är en mycket välskött butik som 2014 fick utmärkelsen Årets Butik av Norrköpings Handelskammare.

- Våra kunder är oerhört positiva till ombyggnationen­ och då är jag också nöjd. Kunderna nominerade oss faktiskt till utmärkelsen Årets Butik i Norrköpings- regionen och då är det härligt att få tacka dem genom att ge dem en fräsch ombyggd, miljövänlig butik tillbaka. Samarbetet med Edekyl & Värme har varit bra och positivt, säger Nick Söderqvist, butikschef, Coop/ Konsum i Krokek.

- Edekyl & Värmes anbud var bäst. Vi kände inte till dem sedan tidigare så på många sätt var de ett oskrivet kort. Det gjorde att vi kontrollerade dem noggrant och förstod då vilka professionella och duktiga yrkesmän de är. Vårt samarbete har fungerat utmärkt. De är kompetenta och engagerade. Vi känner oss trygga med dem avslutar Håkan Jansson, driftansvarig som projektledare kyla för Coop, KF-fastigheter.