Snabbgross i Södertälje satsar på miljövänlig kyla!

Snabbgross i Södertälje satsar på miljövänlig kyla!

 

En ny snabbgrossbutik byggs just nu upp i en tidigare livsmedelsbutik i Södertälje. Edekyl & Värme har fått i uppdrag att installera den miljövänliga CO2-kylan i butiken.

 

Snabbgross finns runt om i Sverige med 26 butiker och erbjuder ett brett sortiment av bland annat färskvaror, grönsaker, torrvaror, bröd och bakverk, fastfood, dryck, öl, vin och sprit.

Ett led i snabbgross hållbarhetsarbete är att investera i kyl- och frysaggregat som inte ger något klimatavtryck - men hög värmeåtervinning. Målsättningen är att bli självförsörjande på värme från butikernas kyl- och frysanläggningar.

 

Edekyl kommer att installera en CO2-anläggning med 100 kilowatt kyla och 36 kilowatt frys. Systemet har redundans för högsta säkerhet och är därför fördelat på två separata system. Uppdraget pågår och beräknas vara klart v.32.

 

-Det har fungerat bra med Edekyl & Värme och vi är mycket nöjda med deras arbetsinsats. Dessutom har de skapat en ovanligt bra stämning bland alla entreprenörer på arbetsplatsen, säger Anders Sirkiä, samordnare av installationer för Axfoods räkning.

 

-Samarbetet med vår beställare är rakt igenom positivt. Bra organisation och bra struktur ger en bra arbetsinsats, säger Peter Carlsson, projektledare på Edekyl & Värme.