Totalentreprenad av processkyla med serviceavtal!

 

Edekyl & Värme har precis genomfört installation av ny vätskekylare i Sjöquist förpackning i Hallstahammar.. Edekyl gjorde också sekundärsidan och har dragit alla rör, installerat pumpar, ventiler och upphängningar m m. Fabriken ingår i Kulleborngruppen som även har en plastfabrik i Ullared.

Uppdraget startade första veckan efter påsk 2021 och stod klart i början av juni samma år.

 

Sjöquist förpackning tillverkar olika saker i plast som flaskor och behållare. Det är en tillverkningsprocess som kräver mycket processkyla för att ta fram kylvatten.

Det gamla aggregatet höll inte måttet och var delvis trasigt, vilket medförde att produktionen inte kunde gå för fullt.

 

Det nya vätskekylaggregatet Edekyl installerade ger ca tre gånger så mycket effekt, ger 400 kW i kompressorkyla och 400 kW i frikyla. Det gamla aggregatet levererade i bästa fall 148 kW kompressorkyla och 90 kW frikyla.

 

Nu har temperaturen på kylvattnet i processtanken kunnat sänkas från 33 grader till 7 grader vilket gör att tillverkningsprocessen kunnat öka betydligt.

 

 -Jag ville ha en leverantör av en helhetslösning och det kunde Edekyl & Värme erbjuda. Jag vill också poängtera att Edekyl låg inte lägst i pris men de kunde leverera rätt kvalitet hela vägen, från projektledning till montörer och rörmokare. Jag är väldigt nöjd med deras insats och vi har också knutit upp dem genom att ge dem serviceavtalet,ger Joakim Lundkvist, produktionschef på Sjöquist förpackning inom Kulleborngruppen.

28 Jun 2021 Nyhet Nyhet Företag