Nu byggs ny Stora Coop i Arninge

Edekyl & Värme utför kylentreprenaden när en ny Stora Coop byggs i Arninge. Det blir en luftig och modern butik med en säljyta på ca 3 500 kvm. Butikens fokus kommer att ligga på färskvaror och ett brett ekologiskt sortiment. När den nya butiken öppnar stänger den gamla Coop Forum.

Edekyl genomför just nu installationsarbetet för fullt. En klimatneutral CO2-kylmaskin installeras tillsammans med 13 kyl- och frysrum, 20 kyldiskar i olika storlekar, 8 frysdiskar m m.I entreprenaden ingår också styr och regler till kylinstallationerna.

Hösten 2020 beräknas butiken slå upp portarna för sina kunder.

- Vi samarbetar i dag med ca 85 Coop-butiker här i Stockholmsregionen. Vi jobbar nära vår kund. Vi har ett effektivt och engagerat gäng på plats som arbetar efter vårat ”vinna-vinna-vinna” koncept som innebär ett bra resultat för både kunden, miljön och oss. Stora Coop i Arninge kommer att bli en väldigt fin butik när den är klar, säger Fredrik Åsbrink, projektledare på Edekyl & Värme.

Arninge är en av Sveriges största handelsplatser och idag omsätter handeln i området 2,7 miljarder kronor årligen. I området bor över 300 000 personer och de totala besöken uppgår till 6 miljoner årligen.

27 Mar 2020