Stor installation av värmepumpar i Bilia, Segeltorp!

Balder har anlitat Edekyl & Värme för installation av värmepumpar i Bilias lokaler i Segeltorp, Huddinge. Uppdraget innebär installation av totalt 23 värmepumpar. Projektet startade i augusti i år och beräknas avslutas månadsskiftet november/december.

Totalt kommer 23 värmepumpar installeras (luft/DX) som i sin tur kommer att betjäna sju kylbatterier i lika många ventilationsaggregat.
Första etappen är klar och etapp två har precis startat. Nu kopplas ytterligare 17 st värmepumpar upp mot de fyra återstående ventilationsaggregaten.
När allt är klart kommer Bilia få en stabil inomhustemperatur, sommar som vinter, samtidigt som de spar energi.

- Man blir bra på det man gör och den här typen av installationsarbete gör vi hela tiden. På det stora hela har det varit en problemfri installation. Annars kan utmaningen vara samordningen med andra entreprenörer och discipliner som el, styr o regler, ventilation mfl.  För att allt ska flyta på friktionsfritt och inga flaskhalsar ska uppstå har vi regelbundna samordningsmöten. Det har fungerat perfekt, säger Fredrik Åsbrink, projektledare på Edekyl & Värme.

Balder äger, förvaltar och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter och hotell i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Storbritannien och Norge. 

06 Nov 2019