Förnyat förtroende hos Uppsalahem!

Edekyl har fått ytterligare ett energibesparingsprojekt av Uppsalahem. Uppdraget gäller Kv. Renblomman i Sävja utanför Uppsala.

 

Kv. Renblomman består av 147 lägenheter fördelade på punkt- och låghus. Projektet har precis startat och ska enligt tidsplan vara besiktat och klart till årsskiftet 2019/2020.

Edekyl & Värmes uppdrag är att uppgradera värmesystemet i Kv Renblomman. De kommer att installera fyra stycken Thermia Mega fastighetsvärmepumpar, nya fläktbatterier i frånluftssystemet samt 45 st frånluftsfläktar. Energin i frånluften återvinns och skickas tillbaka till byggnadernas värme- och varmvattensystem. Resultatet blir lägre energikostnader och totalt sett en betydligt hållbarare och miljövänligare uppvärmning. Utöver frånluftssystemet ska fläktkåporna bytas i i samtliga 147 lägenheter.

 

Uppsalahem är Uppsalas ledande bostadsbolag med cirka 16 000 bostäder, inklusive Studentstaden. Ca 30 000 Uppsalabor har sin bostad hos dem. De är dessutom av en Uppsalas största byggherrar och har sedan 1946 byggt fler än 20 000 bostäder.

Edekyls tidigare projekt för Uppsalahem, Kv. Källarsprånget, genomfördes vintern 2018/2019.

 

-    Uppdraget i Kv. Renblomman är nästan exakt detsamma som det vi utförde under förra vintern i Kv. Källarsprånget. Vi är glada och stolta över att Uppsalahem återigen valt oss som leverantör. Det är också roligt när rätt miljöval innebär bättre fastighetsekonomi, säger Peter Carlsson projektledare på Edekyl & Värme.

16 Okt 2019