Miljövänlig Coop-butik i miljövänligt bostadshus!

På uppdrag av Arneg Nordic (Wica) har Edekyl installerat miljövänlig CO2-kyla i den nybyggda Coop-butiken vid Dammparkens handelsplats i Knivsta. Coop-butiken på ca 900 kvm är Krav-certifierad och ligger i bottenvåningen på ett nytt klimatsmart bostadshus. Huset har utvecklats av fastighetsbolaget Walloxstrand som bygger i det enda material som är förnyelsebart - trä.

En grön butik belägen i ett miljövänligt hus fick ett miljövänligt kylsystem.

 

Edekyl startade projekteringen av butiken hösten 2018, produktionen gick i gång i slutet av samma år och nu är butiken invigd. Edekyl & Värme har installerat miljövänlig kyla (CO2) till kyl- och frysrum, kylmöbler och alla andra kyl och frysobjekt i butiken. Allt är genomtänkt - värmeåtervinningen från kylaggregatet går t ex tillbaka till butiken i form av värme.

 

-    Det blev en kanonbutik. Det har fungerat mycket bra med Edekyl och Värme. Inredningsmässigt är butiken väldigt snygg med mycket trä och naturliga material, säger Tobias Backman, projektledare på Arneg Nordic (Wica).

 

-     Det är alltid bra att arbeta med Arneg Nordic (Wica). De är professionella och bjuder in till en tydlig och produktiv dialog, säger Peter Carlsson, projektledare på Edekyl & Värme.

 

Byggnaden är byggd av Walloxstrand som har som affärsidé - att i ständig utveckling och i samklang med människa och miljö, uppföra byggnader i trä som bidrar positivt till samhället i stort och smått. Det innebär att allt som går att bygga av trä också byggs i trä. Självklart använder sig byggnaden också av solenergi.

06 Maj 2019