Coop i Farsta Strand renoveras och miljösäkras!

Nu totalrenoveras Coop-butiken i Farsta Strand från grunden. Coop passar på att bygga om sin butik i samband med att ägaren till fastigheten renoverar och bygger om. Bl a tillkommer fyra nya våningar tänkt som 50+ boende ovanpå huskroppen.

 

Butiken stängde i juli och beräknas öppna v.48 innan julhandeln. Under den tiden förvandlas butiken till en modern och miljövänlig Coop-butik. Edekyl & Värme har fått i uppdrag av sin uppdragsgivare Wica Arneg att miljö- och energisäkra butikens kylsystem. Det gamla systemet med miljöfarliga HFC-ködlmedier tas bort och i stället installeras ett modernt CO2-system.

 

 

-Det här är ett spännande projekt, där vi fått möjligheten att vara med från början. Vi installerar en ny CO2-anläggning och nytt maskinrum, tre kylrum, ett frysrum, soprum, två frysgondoler, tre 7,5 meter långa kyldiskar och en shop-around-disk. Till det kopplar vi på värmeåtervinning som vi energimängdsmäter, vilket gör att kunden enkelt kan se hur mycket energi vår installation spar över tid, säger Thomas Andersson, projektledare på Edekyl & Värme.

30 Okt 2018